Asiakastarina: Halton siirtyi nykyaikaiseen tietotyöympäristöön Office 365:n avulla

Avainsanat:

No tags found.

Halton Oy on kansainvälinen sisäilmaratkaisuja toimittava yritys. Haltonin ratkaisut ovat tuttuja niin kotoisista rakennuksistamme kuin sukellusveneistä, loistoristeilijöistä ja maailman korkeimmasta tornitalosta. Käyttäjiä ja toimipisteitä Haltonilla on ympäri maailmaa.

Voimakkaasti laajentuneena yrityksenä Haltonille tuli tarve yhtenäistää ICT-ratkaisuja ja modernisoida palveluja siten että yrityksen toiminnan kansainvälisyys ja muutosten vaatimukset otetaan huomioon ratkaisun joustavuudessa.  Haltonin CIO Aki Saxen kiteyttää tavoitteen: ”Haluamme tarjota Haltonin käyttäjille uusitun yhteistyö- ja viestintäalustan joka tarjoaa tietotyön välineet ajasta ja paikasta riippumatta kustannustehokkaasti ja joustavasti”.

Keväällä 2011 Halton teki Sulavan kanssa perusteellisen selvityksen tuottavuusratkaisujen (viestintä- ja yhteistyöpalvelut) kehittämisestä ja siitä, kuinka ne tukevat Haltonin toimintaa jatkossa. Selvitystyön perusteella päädyttiin Office 365 -ratkaisuun ja projekti aloitettiin sähköpostin sekä pikaviestintä- ja kokouspalvelujen osalta.

Käyttäjähallinta keskeisessä roolissa

Ratkaisun keskeinen elementti oli uuden Active Directoryn toteuttaminen, joka oli projektin ensimmäinen vaihe. Tämän jälkeen toteutettiin kertakirjautuminen Office 365 -palveluihin. Sähköpostijärjestelmänä käytössä oli mm. Lotus Notes ja sähköpostin siirtymä edellytti yhteiskäyttöisyyden toteuttamista sekä usean eri hakemiston (Domino, Active Directory sekä NetIQ) yhteiskäytön koordinointia siirtymävaiheessa. Notes-sähköpostin siirrossa ja viestien konversioissa käytettiin Quest-ratkaisuja. Notes-siirtymän jälkeen siirrettiin palveluntuottajien IMAP/POP-ympäristöt Office 365 -palveluun ja käynnistettiin Pohjois-Amerikan Exchange-ympäristön sekä Gmail-ympäristön siirtymä.

”Halton oli lähtenyt kehittämään infrastruktuuripalveluja oikeassa järjestyksessä, eli identiteetin hallinta ja sen prosessit oli määritelty ja kuvattu ennen 365 -käyttöönottoa. Projektin yhteydessä rakennetaan tarvittavat automaatioratkaisut käyttäjien pilvipalvelujen aktivoimiseksi. Tavoitteena on että kun HR luo käyttäjän, niin hän saa valitut pilvipalvelut tarvittavine ominaisuuksineen käyttöönsä, ja vastaavasti kun käyttäjä poistetaan, myös hänen palvelunsa deaktivoituvat”, kommentoi Sulavan seniorikonsultti Ismo Husso.

 Joustavaa yhteistyötä osaavien ammattilaisten kanssa

Erilaisten järjestelmien konsolidointi pilvipalveluun edellyttää erilaisia menetelmiä ja huolellista suunnittelua, joten hyvä yhteistyö niin Haltonin paikallisen IT:n kuin eri kansainvälisten tahojen kanssa on ehdoton edellytys projektin onnistumiselle. Office 365:n Lync-palvelut ovatkin projektin osalta keskeisessä roolissa: Halton tavoittaa Sulavan konsultin suoraan Lyncillä, ja kokoukset voidaan pitää lyhyellä varoitusajalla paikasta riippumatta. Office 365 -palvelun laadun takaamiseksi hallintaan liittyvän osaamisen jakaminen on tärkeä – kuin myös tehtyjen ratkaisujen ja hallinnollisten tehtävien huolellinen dokumentointi.

”Hyvin tehty tuottavuusratkaisujen selvitystyö oli projektin vankka perusta. Projektin menestyksekkään etenemisen kannalta on ollut keskeistä yhdistää Haltonin IT:n oman ympäristön hyvä tuntemus Sulavan näkemykseen ja kokemukseen tulevasta ratkaisusta. Yhteistyö Sulavan kanssa on sujunut erittäin hyvin ja Sulavan organisaatiossa on erinomaisia osaajia”, kommentoi Haltonin CIO Aki Saxen.